Sirkulærøkonomi i praksis: En samtale med Grends økonomisjef

Bli med på en samtale med økonomisjef Christoffer Melleby og oppdag hvordan Grend har valgt å fokusere på sirkulærøkonomi.

Hei Christoffer! Kan du fortelle oss litt om visjonen bak Grend og hvorfor dere har valgt å satse på sirkulærøkonomi?

Hei! Visjonen vår i Grend er å skape et bærekraftig og levende samfunn som utnytter ressursene på beste mulig måte. Vi ønsker å bevare naturen og samtidig skape økonomiske muligheter. Derfor har vi valgt å satse på sirkulærøkonomi, hvor vi utnytter de tilgjengelige ressursene på en hensiktsmessig og bærekraftig måte.

5FCED6EA-BCDD-435B-89CE-8FBC9147E06D

Høres spennende ut! Kan du gi oss et eksempel på hvordan Grend implementerer sirkulærøkonomi i praksis?

Absolutt! En av måtene vi gjør dette på er gjennom utleie av mikrohusene. Om sommeren leier vi ut til turister som ønsker å oppleve Grends vakre natur og bo i nærheten av Bø Sommarland, og resten av året utnytter vi kapasiteten ved å leie ut til studenter. På den måten får vi utnyttet ressursene våre hele året og skaper et levende og aktivt miljø for både turister og studenter.

Det høres ut som en smart tilnærming! Hva er motivasjonen bak å leie ut til studenter?

Vi ønsker å skape et levende og inkluderende samfunn i Grend, og vi tror at studenter kan bidra til nettopp det. Ved å leie ut til studenter skaper vi et dynamisk miljø med kunnskapsutveksling og samhandling. Samtidig gir vi studenter en attraktiv og bærekraftig boligløsning. Studentene som leier kan også få inntekter på utleie gjennom året de helgene og feriene de evt. ikke er der. Det er en vinn-vinn-situasjon!

Det høres virkelig ut som dere har funnet en unik måte å utnytte ressursene på. Hva håper dere at Grend kan oppnå i fremtiden?

Vårt håp er at Grend kan være et inspirerende eksempel på hvordan sirkulærøkonomi og bærekraftig ressursutnyttelse kan skape både økonomisk vekst og et sunt og levende samfunn. Vi ønsker at Grend skal være et sted der natur, mennesker og økonomi går hånd i hånd. Og vi håper at andre kan la seg inspirere og ta i bruk lignende modeller i sine samfunn.

Takk for at du tok deg tid til å dele dette med oss, Christoffer! Ønsker du å legge til noe annet før vi avslutter?

Bare det å si at alle er velkomne til å besøke Grend og oppleve vår unike tilnærming til bærekraft og sirkulærøkonomi. Vi gleder oss til å dele vårt fantastiske samfunn med dere!