Bærekraftige tips for barnefamilier: Gjør ferien mer miljøvennlig

Ønsker du å gjøre en forskjell for miljøet samtidig som du skaper minner for livet? På Grend kan du oppleve en bærekraftig og familievennlig atmosfære. Vi har samlet noen enkle og kreative tips som vil hjelpe deg med å gjøre ferien og hverdagen mer miljøvennlig. Bli med oss på reisen mot en grønnere fremtid!

Spis grønnere og mer variert

FN anslår at kjøttproduksjon står for en betydelig andel av klimagassutslippene. På Grend kan du utforske grønne alternativer og introdusere mer plantebasert mat i familiens kosthold. Prøv ut spennende oppskrifter med grønnsaker, belgfrukter og plantebaserte proteiner. La barna bli med på matlagingen og oppdag nye smaker sammen!

Bruk matrestene kreativt

Visste du at vi nordmenn kaster tonnevis av mat hvert år? På Grend kan du inspirere barna til å bli matreddere ved å lage deilige retter av matrestene. Kjøleskapets skatter kan forvandles til spennende supper, omeletter eller wraps. Involver barna i prosessen og la dem bli stolte over å redusere matsvinn!

2023-07-01 15.27.43-2_j&ie

Kildesortering

Enkelt og viktig Gjør kildesortering til en morsom aktivitet for hele familien. Sett opp fargerike beholdere til papir, plast, glass og matavfall. Snakk med barna om hvorfor det er viktig å ta vare på miljøet og hvordan avfallet blir gjenvunnet til nye produkter. La dem bli miljøhelter og ta ansvar for å kildesortere riktig!

Utforsk bærekraftige feriemål

Når du planlegger ferien, vurder å besøke bærekraftige destinasjoner som tar vare på naturen og lokalsamfunnet. Grend er et eksempel på en slike steder, der du kan oppleve den unike naturen og samtidig støtte lokale initiativer. Utforsk også nærområdet og oppdag skjulte perler som gir deg en autentisk og bærekraftig opplevelse.

Velg miljøvennlig transport

Reduser klimaavtrykket ved å velge miljøvennlige transportalternativer. Utforsk Grend til fots eller på sykkel, og oppdag naturen på en mer bærekraftig måte. Planlegg også miljøvennlige utflukter og reisemål som er tilgjengelige med kollektivtransport. La barna oppdage gleden ved å reise grønt og ta vare på naturen underveis!

Spar energi

Gjør energibesparende vaner til en del av familiens rutiner. Strømmen er inkludert i oppholdet på Grend, men vi har allerede gjort smarte valg når det kommer til lyspærer og installasjon av  varmepumpe, som bidrar til å redusere energiforbruket og skape en behagelig temperatur i hyttene.

På Grend er vi opptatt av å skape en bærekraftig og familievennlig atmosfære. Ved å ta noen enkle og kreative valg kan du gjøre en forskjell for miljøet, samtidig som du skaper minner for livet. Utforsk våre tips og triks for en mer miljøvennlig hverdag og ferie på Grend. Sammen kan vi gjøre verden til et bedre sted for fremtidige generasjoner!

Ferier i Norge

I stedet for å reise langt bort, med fly, eller ferge, kan du vurdere å utforske de vakre reisemålene i Norge. Fra majestetiske fjelltopper til idylliske fjorder og frodige skoger, har Norge et mangfold av naturlige skatter å by på. Ved å feriere i Norge, reduserer du ikke bare ditt eget økologiske fotavtrykk, men du støtter også lokale bedrifter og bidrar til å opprettholde bærekraftig turisme. Grend, som ligger i vakre Telemark, er det ideelle utgangspunktet for å utforske alt denne regionen har å by på. Med umiddelbar nærhet til Bø Sommarland, en av Norges mest populære fornøyelsesparker, er Grend det perfekte reisemålet for familier som ønsker spenning og moro.